شاید بسیارى از شما در بین دوستان و آشنایان، چیزهایی راجع به اُتیسم شنیده باشید یا حتی فراتر از آن، در خانواده خود کودک یا بزرگسالی را دیده باشید که با تشخیص اُتیسم مواجه شده است و تجربهاى مستقیم از آن داشته باشید و حتی چه بسا در تقلایی سخت برای درک بهتر آن و کمک به فرزند یا عزیزانتان (که احیاناً به آن دچارند) بوده باشید. معنی تحتاللفظى اُتیسم، درخودماندگی است.
اتیسم، واقعیتى عجیب و غیرمعمول است که پر از مشکلات و چالشهای کوچک و بزرگ، نگرانى و... بوده و البته چه بسا هم گاهى بسیار جالب و حیرتانگیز؛ درنهایت امر، تلاشی بیوقفه برای یافتن راهی برای بهتر و مفیدتر برای زیستن است.
اتیسم شکلی دیگر از واقعیت است که انسانهاى بسیارى، زن و مرد، از کودک تا بزرگسال در اقصىنقاط دنیا درحال تجربهاش هستند.
اتیسم دارای پنج زیرگروه (اختلال اوتیستیک، سندرم آسپرگر، سندرم رِت، اختلال تجزیه کودکی و اختلالات نافذ رشد) است.
مطالعه و کار کردن در این زمینه و با این انسانهای جالبتوجه و با در نظر گرفتن آینده مبهم آنها، صرفنظر از آنکه نشاندهنده اهمیت و لزوم وجود اراده و همتی واقعی برای شناساندن بهتر آن در جامعه و مواجهه بهتر با آن چه در مقیاس فردی و چه در مقیاس سیاستگذاریهای کلان سلامت و بهداشت و کمک به خانوادهها و متخصصان مرتبط با آن بوده است، این پیام را هم به همراه داشته که این افراد دنیا را به شکلى دیگر و متفاوت از ما میبینند و درک میکنند و واقعیتها از دریچه چشم و ذهن این افراد شکل بهغایت دگرگونهای دارد که پر از چالشهای کوچک و بزرگ است؛ چالشهایی که در عین غریب و حتی اسرارآمیز بودن ماهیتشان گاه گرتههایی از شادی، مسرت و حیرت را نیز با خود به همراه دارند و در نهایت پی می بریم که بهراستی تلاش برای شناخت بهتر دنیای آنها نتیجهاش شناخت بهتر دنیای خودمان خواهد بود.
(نقل از سلامت نیوز)
برنامه اندروید "زندگی روی طیف(آسپرگر و اتیسم)" ابتدا قصد داشت فقط به مسأله سندرم آسپرگر در بزرگسالان بپردازد اما با توجه به ضعف منابع تقریباً به همه مسائل کلی اتیسم و آسپرگر پرداخت اگر چه ممکن است پراکنده و مطمئناً مطالب آن ناکافی باشد.
مطالب برنامه را می توان در سه گروه دسته بندی کرد:
گروه اول: مطالب به صورت مقاله بیان شده است و از کتاب و سایت های معتبر جمع آوری شده است.
گروه دوم: شامل 25 آزمون غربالگری و استاندارد است، برای اینکه بفهمیم آیا کسی اتیسم یا آسپرگر دارد یا خیر. آزمون ها به تفکیک کودکان، نوجوانان و بزرگسالان هستند. همچنین دارای امکاناتی نظیر ذخیره نتیجه آزمون هستند.
گروه سوم: شامل عکس نوشته ها و فتوگرافی های زیبا درباره اتیسم، آسپرگر، والدین، پذیرش و .. است.
نکته : حجم برنامه بدلیل کیفیت بالای فتوگرافی ها و آزمون های غربالگری تشخیص حالات چهره، بالا است. اما توصیه تهیه کننده برنامه این است که حتماً برنامه را صرف نظر از حجم، دانلود کرده و به اطرافیان خود معرفی نمائید تا همه سهمی هر چند کوچک اما با ارزش، در شناساندن این امر مهم و مغفول در جامعه داشته باشیم.
Email: ranjbaran.n32@gmail.com