در این کتاب که به معرفی 10 گیاه دارویی و میوه پرداخته شده و خواص آنها را به طور واضح تشریح می کند، در واقع همین هدف را دنبال کرده و در آن سعی شده که با تاکید بسیار بر بیان خواص دارویی و نسخه های شفابخش آنها عموم مردم جامعه را در رسیدن به این هدف بلند یاری رساند. برخی از ویژگیهای که سبب تمایز این کتاب از سایر کتب گیاهان دارویی می گردد به این شرح است.
ویژگیهای این کتاب :
1- اسامی گوناگون گیاه : دانستن اسامی مختلفی که یک گیاه در مناطق مختلف جغرافیایی داشته و دارد از جمله مواردی است که می تواند به شناسایی آن گیاه و سابقه و تاریخچه آن کمک شایانی نماید. در این قسمت علاوه بر بیان اسامی گیاه به زبانهای اصلی (فارسی، عربی، انگلیسی، لاتین، فرانسه و آلمانی) سعی شده از اسامی محلی گیاه در مناطق مختلف کشور و همچنین اسامی گیاه به زبان های آسیای جنوب شرقی و جنوبی نیز یاد شود.
2- مشخصات کلی گیاه : در این قسمت سعی شده مشخصات فیزیکی و ظاهری گیاه، طعم و مزه، مناطق رشد گیاه، طبیعت (سرد و گرم) آن، ترکیبات شیمیایی و مواد و موثره گیاه در درمان بیماریها، زمان رشد و تکثیر گیاه قسمتهای مورد استفاده گیاه بیان شود.
3- نسخه های شفابخش گیاه: آوردن بیش از 210 نسخه از 10 گیاه دارویی در این بخش کمک زیادی به آشنا شدن خواننده این کتاب با اثرات درمانی این گیاه می نماید. در این قسمت سعی شده مقادیر مصرف گیاهان دارویی برای درمان بیماریها به شکلی نه کاملا دقیق بیان شود. بسیاری از ما ممکن است از وجود خواص دارویی یک گیاه آگاه باشیم ولی به دلیل عدم آشنایی با چگونگی مصرف گیاه و ندانستن مقادیر مشخص مصرف آن گیاه نتوانیم از اثرات دارویی گیاه مورد استفاده بهره مند شویم.
4- فرآورده های گیاهی و دارویی گیاه: ذکر حدود 195 فرآورده گیاهی و دارویی در این کتاب و بیان مواد لازم و روش تهیه هر یک از آنها از دیگر ویژگیهای ممتاز این کتاب است. هدف از آوردن این بخش راهنمایی های عملی است که شخص با خواندن این کتاب و کمی تجربه می تواند برای درمان بیماریهای خود، آنرا هماهنگ سازد و توان لازم جهت تهیه این نوع فرآورده های دارویی را برای رویارویی با بیماری ها خود، شخصا بدست آورد.
5- فرآورده های غذایی و نوشیدنی گیاه: این بخش که در بین کتاب های گیاهان دارویی موجود در بازار بخش جدید و تازه ای است به معرفی حدود 100 فرآورده غذایی و نوشیدنی از این گیاهان و میوه ها پرداخته و بیشتر اهداف غذا درمانی را دنبال می کند. این بخش با هدف رواج روش های درمان خانگی از طریق غذا که صدها سال قدمت داشته و هنوز هم در اکثر جوامع دنیا رواج دارد و درمان آسانتر غذا به جای دارو ایجاد شده و بیشتر سعی در اثبات سخن معروف بقراط حکیم که گفته است: بگذارید غذا داروی شما باشد و دارو غذایتان، دارد.
فهرست موضوعات :
فصل اول : آویشن thymus vulgaris
فصل دوم : پیاز allium cepa
فصل سوم : جعفری apium petroselinum
فصل چهارم : دار فلفل piper longum
فصل پنجم : زبان گنجشک fraxinus excelsior
فصل ششم : سیب malus communis
فصل هفتم : صبر زرد aloe vera
فصل هشتم : غازیاغی chenopodium
فصل نهم : قره قاط vaccinium myrtillus
فصل دهم : کاسنی cichorium intybus