نصب | +۱۰۰ |
از ۱ رأی | ۵ |
دستهبندی | پزشکی |
حجم | ۱ مگابایت |
آخرین بروزرسانی | ۱۸ فروردین ۱۳۹۶ |
نصب | +۱۰۰ |
از ۱ رأی | ۵ |
دستهبندی | پزشکی |
حجم | ۱ مگابایت |
آخرین بروزرسانی | ۱۸ فروردین ۱۳۹۶ |
شاهی يا تره تیزک یا تره تندک یک نوع سبزی خوردن است که به صورت خام و گاهی پخته مصرف میشود. به بذر آن سپندان گویند. در زبان مازندرانى به آن تره ميگويند.[۱] شاهی گیاهی است علفی و یک ساله که در طب قدیم ایران به نام هی جرجیزبستانی و رشاد نیز معروف است. این نوع سبزی به داشتن مقادیر زیادی ویتامین ث معروف است و از دیرباز برای مداوای سرماخوردگی کاربرد داشتهاست.
برگهای آن سبزو روشن، گلهایش کوچک و به رنگ سفید یا قرمز ارغوانی و با عطر ملایم به طور گروهی در انتهای شاخه ظاهر میشود. میوه آن بیضوی به طول تقریبی۵۰ میلیمتر و عرض چهار میلیمتر است.
تخم تره یا همان شاهی دارای آلکالوئیدی به نام اسید سناپینیک و کولین اتر choline ether و یک اسانس روغنی که خاصیت ساخت استروژن را در بدن دارد میباشد.
تخم تره یا شاهی را اگر در آب خبس کنید لیزاب و لعابی ایجاد میکند که میتوان به جای صمغ عربی و کتیرا از آن استفاده کرد.
تره یا شاهی گیاهی است یک ساله و خودرو که طول آن به ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتر میرسد و به شکل نپخته، بعنوان طعم دهنده به غذا و دمکرده مورد استفاده قرار میگیرد. برگ، گل، میوه و دانه تره یا شاهی از مهمترین قسمت های این گیاه بهاری هستند و به عنوان گیاه دارویی مورد استفاده قرار میگیرند.[۲]